Kiloya göre yatak tercihi

Kategori:

Kiloya Göre Hangi Sertlikte Yatak Kullanılmalı

Yatak tercihinde yatış şekli, yaş, bel rahatsızlığı bulunup bulunmaması ve bunlardan başka pek çok etken seçimimizi etkilerken bu yazıda sadece kiloya göre hangi sertlikte yatakların uygun olduğu aktarılmıştır. Sadece kilonuzu göz önünde bulundurarak karar vermeyip kilo dışında diğer kriterleri de değerlendirmek için lütfen diğer yazılarımızı da göz atınız. Daha doğru bir tercih yapmanız sizin sağlığınız ve uyku konforunuz açısından fayda sağlayacaktır.

Zayıf bireyler için ortalama veya ortalama üstünde kiloya sahip olan insanlara göre yatak seçimi nispeten daha kolay olacaktır. Çünkü yataklarda karşılaşılan en büyük sorunlar bel ağrıları, dayak yemişlik hissi ile uyanma, sırt ve eklem ağrıları gibi kiloyu iyi desteklemeyen yanlış yatak tercihinden kaynaklanmaktadır. Zayıf insanların kalça kısımlarının fazla ağırlık oluşturmayıp yatağa fazla gömülmemesi ve omurganın düz yapısının daha çok korunması sebebiyle bu şikayetlerden daha az etkilenmektedir. Bu yüzden zayıf insanlar sert bir yatak tercihinde bulunmadığı sürece genel olarak uykularında yatak tercihinden dolayı sorunla karşılaşmamaktadır. Sert yataklar vücuda fazla baskı uygulayıp kan dolaşımını olumsuz etkileyip uykuyu alamama veya dayak yemişlik hissi ile uyanma gibi sonuçlara neden olabilir. Sonuç olarak zayıf insanlar için yumuşak veya orta sert bir yatak tercih edilebilir. Fakat çok yumuşak yatakların yaşa, yatış şekline, bel rahatsızlığı olup olmadığına göre uygun olmayan durumları da göz önünde bulundurulup isabetli karar verilmesi gerekir. 1’den 10’a kadar bir sıralamada (1 çok yumuşak ve 10 çok sert olmak üzere) 3-6 arası sertlik derecesine sahip bir yatak genellikle uygundur.

Ortalama kiloya sahip bireyler farklı bir yatak alışkanlığı yoksa ağırlıklı olarak orta sert yataklarda rahat etmektedir. 1’den 10’a kadar bir sıralamada (1 çok yumuşak ve 10 çok sert olmak üzere) 5-7 arası sertlik derecesine sahip bir yatak genellikle uygundur.

Kilolu bireyler kalça bölümünün ağır olması kalça bölümünün yatağa fazla gömülmesine bundan dolayı bel bölümünün yeterli desteği alamayıp omuriliğin sabaha kadar baskı altında kalmasına bağlı olarak yeterli desteği sağlaması açısından sert yatak tercih etmelidir. 1’den 10’a kadar bir sıralamada (1 çok yumuşak ve 10 çok sert olmak üzere) 7-10 arası sertlik derecesine sahip bir yatak genellikle uygundur. Sert yatak tavsiye edilen kimi insanlar düz zeminde, yerde veya tahta üstünde uyumayı düşünebilir. Bu halk arasında yanlış anlaşılan bir durumdur. Doktorlar sert yatak tavsiye ettikleri hastalarına aynı zamanda ortopedik olmasını da belirtir fakat ortopedik yatak kavramı bütün reklamlarda karşımıza çıksa da bütün markalar yataklarının ortopedik olduğunu iddia etse de pek çok insan tarafından ne olduğu anlaşılamamaktadır. Ortopedik yatağın ne olduğunu anlamak için lütfen ortopedik yatak nedir yazımızı okuyunuz.

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir