Yatak alırken dikkat edilecekler

Kategori:

Yatak Alırken YAPILMAMASI Gerekenler

Yatak alırken yaygın yapılan hataları ve atlanan bazı önemli hususları sizlerin de yapmaması için derledik. Aşağıdaki maddeleri yatak almadan önce değerlendirebilirsiniz;

1 – Yatış Şeklinizi Göz Ardı Etmeyin: Yan, sırtüstü ve yüzüstü yatan insanlar genellikle farklı yatak tiplerinde rahat ederler. Yatış şeklinize uygun olmayan yatakları seçmeyin.

2 – Aşırı Yumuşak Yatakları Alırken İki Kez Düşünün: Aşırı yumuşak yataklar vücudu yeteri kadar desteklemeyebilir. Çok zayıf değilseniz çok yumuşak yataklardan kaçının.

3 – Fiyat = Kalite = Konfor Denklemi Yanlış Olabilir: Yüksek fiyatlı yataklarda haliyle yüksek kaliteli malzemeler kullanılır. Fakat rahat edeceğiniz yatağı vücut tipiniz, uyuma alışkanlıklarınız, kilonuz, yatış şekliniz ve daha pek çok etken belirler.

4 – Yatak ile Kullanacağınız Bazanın veya Karyolanın Uyumluluğunu Unutmayın: Bazanızın veya karyolanızın ölçüsünden emin olun. Genellikle 150×200, 160×200, 180×200 gibi standart ölçüler kullanılır. Bazanızın veya karyolanızın düz olduğunda emin olmalısınız. Eğik bir zeminde bütün yataklardan kötü bir konfor elde edersiniz.

5 – Yatağa Alışma Süresi Tanıyın: Yeni bir yatak aldığınızda vücudunuza çok uygun bile olsa eski yatağınıza alıştığınız için alışma süreci gerekebilir. 21 gün yeni yatağınıza alışma süresi tanıyın.

6 – Kilonuzu Göz Ardı Etmeyin: Farklı kilolara göre farklı sertlikte yatak kullanmak gerekir. Genellikle kilo arttıkça daha sert yatakların kullanılması önerilir. 

7 – Eşinizin Konforunu Düşünün: Eşlerin hareketlerini diğerinin hissetmeyeceği yatak seçenekleri mevcuttur. Eğer hareketli uyuyan çiftlerseniz ve birbirinizin dönüşünden rahatsız olup uykularınız bölünüyorsa bu problemin çözümü mevcut. 

8 – Acele Etmeyin: Yatak kişisel bir ihtiyaçtır ve bir kişinin çok rahat ettiği bir yatakta bir başkası hiç rahat etmeyebilir. Bu yüzden size en uygun yatağı bulmak için gerekli bilgilere sahip olmalısınız. Yeteri kadar bilgiye sahip olmak için yatak alacaklara tavsiyeler yazımızı okuyabilirsiniz.

Etiketler:

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir