Kategori:

Sert Yatak mı Yumuşak Yatak mı?

Sert ve yumuşak yatak tercihi büyük ölçüde kişinin yatış şekline, kilosuna, vücut tipine ve belirli sağlık koşullarına gibi bireysel faktörlere bağlıdır. Yazılarımızda bu etkenlere göre hangi sertlikte yatak tercih edilmesiyle ilgili detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Fakat bu yazımızda sadece sertlik açısından genel değerlendirmelere yer verilmiştir. 

1’den 10’a kadar bir sıralamada (1 çok yumuşak ve 10 çok sert olmak üzere);

Zayıf insanlar —> 3-6 arası sertlik derecesi

Ortalama kiloya sahip insanlar —> 5-7 arası sertlik derecesi

Kilolu insanlar —> 7-10 arası sertlik derecesine sahip yataklarda genel olarak daha rahat etmektedir.

Kiloya göre Hangi Sertlikte Yatak Kullanılmalı

Yüzüstü yatan insanlar kalça bölümünün çökmesi sebebiyle yumuşak yataklarda rahatsız olabilir. Yan ve sırtüstü yatan insanlar için genel bir sertlik derecesi önermek uygun olmaz. Diğer faktörlerin değerlendirilmesi gerekir.

Yatış Şekline göre Yatak Önerileri

Bel rahatsızlığı olan bireyler için yumuşak yatak genellikle önerilmez. Kişinin kilosuna bağlı olarak orta sert veya sert bir yatak önerilmektedir. Sertlik haricinde yatak tipinin de değerlendirilmesi gerekir Örn: Yaylı, Visco, Hibrit, Sünger, Lateks gibi farklı çeşitlerde yataklardan kişinin ihtiyacına uygun olanının seçilmesi gerekir.

Bel fıtığım var, bel ağrım var, sırt ağrım var, eklem ağrılarım var… Hangi yatağı tercih etmeliyim?

Sonuç olarak orta sertlikteki yataklar büyük çoğunluğun rahat edecekleri yataklardır. Bu yüzden yatak üreticileri yataklarının çoğunu orta sert olarak tasarlamaktadır. Yatak alırken sadece sertlik derecesinin değerlendirilmemesini terletme yapıp yapmayacağı, alışkanlıklara uygun olması, yatak tipinin kişinin ihtiyaçlarını karşılaması gibi faktörlerin de değerlendirilmesi doğru tercih yapılmasını sağlayacaktır. Daha doğru tercih yapabilmek için yatak ile ilgili diğer yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Yatak Alacaklara Tavsiyeler

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir