Alerji için en iyi yatak hangisi

Kategori:

Alerjilere Karşı En İyi Yatak Hangisidir

Alerjisi olanlar, özellikle evde belirtilerin kötüleştiğini fark ederlerse, yatak odalarının ortamına yakından bakmalıdırlar. Yatak odası gevşemek ve rahatlamak için bir yer olabilir, ancak aynı zamanda alerjenlerin kaynağı da olabilir.

Yatağınızın suçlu olmasını beklemeyebilirsiniz, ancak bazı yataklar toz akarları, evcil hayvan tüyleri, küf ve mantarlar için ideal yer olabilir. Bu alerjenler sıklıkla burun tıkanıklığına, hapşırmaya, göz sulanmasına, burun akıntısına ve öksürüğe neden olur.

Alerji belirtileri uykuya dalmayı ve uykuda kalmayı zorlaştırır. Tıkanıklık ve hava akışının engellenmesi horlamaya neden olabilir. Alerji semptomlarından kaynaklanan genel rahatsızlık uykusuzluğa yol açabilir ve alerjisi olan kişilerin genellikle uyku bozukluğu yaşama olasılığı daha yüksektir.

Alerjiler için en iyi yatak, yatak odasındaki alerjenlerin varlığını azaltarak alerji semptomlarından kurtulmaya ve daha kaliteli bir uykuya yardımcı olur. Bu kapsamlı incelemede en iyi yatak seçimlerimizi ele alacağız, böylece yeni bir yatak için alışveriş yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilirsiniz. Alışveriş yapanlar için dikkate alınması gereken diğer hususların yanı sıra, alerjisi olanlar için hangi tür yatak ve yatak takımlarının en iyi olduğuna ilişkin ayrıntıları da ekledik.

Ev Tozu Akarı Nedir

Ev tozu akarı gözle görülmeyen bir tür böcek olan canlılardır. Yaşamaları için yüksek ısı ve neme ihtiyaç duyarlar. İnsan derisinden dökülen artıklarla beslenirler. Bu nedenle halılarda ve yatak örtülerinde sıkça bulunurlar. Ev tozlarına karışan bu böceklerin atıklarının nefesle alınması, deri ve göze teması ile alerjik kişide, kaşınma, hapşırma, öksürük hışıltı ve nefes darlığı oluşabilir. Bu duruma ev tozu akar alerjisi diyoruz.

Ev tozu akarları en önemli ev içi alerji nedenidir. Bunlardan kaynaklanan alerjik hastalıklar tozu azaltmaya yönelik önlemlerle belirgin azalır. Yüksek ısı ve nemi en çok gece yatakta buldukları için uyku zamanı akarların beslenmesi için idealdir. Bu nedenle akarla mücadele yatak odasından başlamalıdır. Odanın ısısını düşük tutmak, yerde halı bulundurmamak, tüylü oyuncaklar ve toz tutan kumaş kaplı mobilyaları çıkarmak gerekir. Odanın perdelerinin küçük ve kolay yıkanabilir olmasında yarar vardır. Ayrıca yatak yastık ve çarşaflara koruyucu kılıf geçirmek, çarşafları 1-2 haftada bir sıcak suyla yıkamak akarlarla mücadelede ilk önlemlerdir. Ev genelinde fazla eşya bulundurmamakta önemlidir. Tozu daha etkili toplayabilen, dağılmasini engelleyen etkili filtresi olan elektrikli bir süpürge ile haftada 2 kez temizlik de yararlıdır. Ama halıların kaldırılmasının yerini tutmaz

Toz akarı alerjisi aşağıdakileri yaşamanıza neden olabilir:

  • Hapşırma
  • Öksürme
  • Kaşıntı
  • Hırıltı
  • Sulu gözler

Bu semptomlar hem saman nezlesi hem de astım reaksiyonlarına benzer ve bu da sorunun nedenini keşfetmeyi zorlaştırır. Bu semptomları yaşıyorsanız yatak odanızdaki tetikleyicileri azaltmanın yollarını öğrenmek için aşağıdaki ipuçlarımıza göz atın.

Toz akarları yatak odasındaki en yaygın alerji tetikleyicileridir. Toz akarlarının kendisi alerjinizi etkilemezken, dışkıları alerjik reaksiyona neden olabilecek proteinler içerir. Yatağınızı alerjiye uygun hale getirmenin yollarından en iyi hipoalerjenik yataklara kadar, alerjiniz varsa iyi bir gece uykusu çekmeniz için ihtiyacınız olan tüm yanıtları rehberimizde bulabilirsiniz.

Alerjim için hangi yatağı almalıyım

Alerjiniz varsa doğru yatağı satın almanız önemlidir. Bu belirtilerinizin yoğunluğunu azaltmanıza yardımcı olabilir. Yeni yatağınızın hipoalerjenik, antialerjik veya alerjik olmayan olarak tanımlanması gerekir. Ayrıca anti-alerji kaplama özelliğine sahip olabilir.

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı hipoalerjenik yatak bulunmaktadır. Köpük şilteler özellikle iyi bir seçimdir çünkü katı köpük yapısı onları yatak odanızdaki toz akarlarına ve alerjenlere karşı dayanıklı hale getirir.

Hipoalerjenik yataklar ne kadar dayanır

Yatağınızı her yedi yılda bir değiştirmenizi öneririz. Bunun nedeni ise: Yatağınız artık ihtiyacınız olan desteği sağlamayacak Toz akarları yatağınızın içine yerleşmeye başlayacak

Yatağımı alerjiye uygun hale nasıl getirebilirim

Yatağınızı alerjiye uygun hale getirmenin birçok yolu vardır. Öncelikle hipoalerjenik bir yatak satın almak önemlidir. Ardından yatak koruyucu, yorgan ve yastık dahil anti-alerjik yatak takımlarını seçin. Bu, toz akarları dahil alerjenlere karşı en iyi korumayı sağlayacaktır.

1. Antialerjik bir yatak koruyucu satın alın

Antialerjik yatak koruyucu, alerjilere karşı ekstra koruma sağlar ve yatağınız için bariyer görevi görür. Antialerjik bir yatak koruyucusu şunları sağlar: Toz akarlarının yatağınıza girmesini önleyin Yatağınızı kir, toz ve küçük dökülmelerden koruyun Yatağınızın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olun

2. Alerji yapmayan bir yorgan seçin

Hipoalerjenik olmayan yorganlar alerji belirtilerinizin kötüleşmesine neden olabilir. Antialerjik yorganlar, toz akarlarına ve bakterilere karşı koruma sağlayan hipoalerjenik dolgulara sahiptir.

3. Hipoalerjenik bir yastığa yatırım yapın

Anti-alerjik yastıklar, alerjik belirtilerinizi hafifletmenin harika bir yoludur. Hafızalı köpük, lateks veya jelden üretilen bu yastıklar, yoğun yapıları sayesinde toz akarları riskini azaltır. İşlenmiş bir kapakla tamamlanan bu, küf, toz akarları ve alerjenlere karşı korumaya da yardımcı olur.

Yatak odamı nasıl alerjisiz hale getirebilirim

Belirtilerinizi azaltmanıza ve yatak odanızı temiz ve taze tutmanıza yardımcı olacak beş önemli ipucumuzu izleyin.

1- Hafifçe açık bir pencere kullanarak odanızı gece boyunca havalandırın.

2- Sabahları hemen yatağınızı yapmayın; nemin buharlaşmasına izin vermek için örtüleri en az 20 dakika geriye atın.

3- Çarşaflarınızı düzenli olarak 60 derecede yıkayın; bu, mevcut bakteri ve toz akarlarının öldürülmesine yardımcı olur.

4- Toz oluşumunu azaltmak için yatak odanızı, yatağınızı ve yatağınızı düzenli olarak yavaşça süpürün.

5- Tozu ve alerjenleri azaltmak için evcil hayvanları yatak odasından uzak tutun.

Küf sporları

Küf sporları, alerjilerin önemli ancak sıklıkla gözden kaçan bir nedenidir. Yıl boyunca, nemli havalarda daha da kötüleşen alerji belirtileriniz var mı? Eğer öyleyse küf sporlarına karşı alerjiniz olabilir. Küf bir mantardır ve küf lekeleri görmeseniz bile evin içinde ve dışında bulunabilirler.

Özellikle sıcak ve nemli ortamlar küf oluşumuna neden olur. Küf alerjisi, birisi bu sporların saldığı kimyasal bileşiklere tepki gösterdiğinde ortaya çıkar. Küf alerjisinin en sık görülen semptomları üst solunum problemleri, öksürük ve sinüs drenajıdır. Küf oluşumunu engellemek için yapabileceğiniz her şey küf alerjilerini azaltacaktır. Evi olabildiğince serin ve kuru tutmak yardımcı olacaktır.

Sıcak ve nemli Singapur ikliminde bu her zaman kolay değildir ancak birkaç ipucunu takip ederek daha serin bir gece uykusu çekmek mümkündür.

Evcil hayvan tüyü

Evcil hayvan kepeği (kedinizin veya köpeğinizin ölü deri pulları) hastalarda alerji belirtilerine neden olabilir. Burun akıntısı, gözlerde kaşıntı, öksürme ve hapşırma, evcil hayvan kepeği alerjisinin tipik belirtileridir. Evcil hayvan tüyü evin her yerine, hatta evcil hayvanın girmediği yerlere bile bulaşabilir. Örneğin, evcil hayvanı olmadan gelen bir misafirin bile üzerine veya bagajına kepek yapışabilir. Bu kepek istemeden evinizin her tarafına yayılır.

Etiketler:

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir