Kategori:

Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yatak satın alma yolculuğuna çıktığınızda uyku kalitesini, fiziksel sağlığı ve kişisel tercihleri önemli ölçüde etkileyen birkaç önemli faktörü titizlikle göz önünde bulundurmalısınız. Uyku sağlığı ve konforu için yatak satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili aşağıda belirttiğimiz faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Uyku pozisyonuna göre yatak çeşitleri farklılık göstermektedir. Yan ve sırt üstü yatan bireyler için genellikle bel boşluğunu destekleyen ve omurganın yapısına uyum sağlayan yataklar önerilir. Yüzüstü yatan insanlar için ise fazla yumuşak olmayan ve kalça bölümünün ağırlıktan dolayı yatağa gömülmeyecek ve omurganın yapısını koruyacak yataklar önerilir. Daha detaylı bilgi için Yatış Şekline göre Yatak Önerileri yazımızı okuyabilirsiniz.

Kilo ise yatak seçimini etkileyen bir diğer etkendir. Genellikle zayıf insanlar için daha yumuşak yataklar önerilirken kilo arttıkça daha sert yatakların tercih edilmesi önerilir. Vücut yapınıza ve kilonuza uygun yataklarla ilgili daha detaylı bilgilere Kiloya Göre Hangi Sertlikte Yatak Kullanılmalı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yatış şekli ve kiloya göre kendimize uygun olacak yatağı belirledikten sonra yatak tipine karar verebiliriz. Ortopedik, yaylı, yaysız veya Visco yatak gibi çeşitli konfor biçimlerine sahip farklı yatak tipleri bulunmaktadır. Yaylı yataklarda hareket etmek sünger yataklarda hareket etmekten daha kolaydır. Sünger yatakların şekil alma kabiliyetleri yaylı yataklara göre daha yüksektir. Yaylı yataklarda eşler genel olarak birbirlerinin hareketlerini daha çok hissederken sünger yataklarda hareket yalıtımı daha üst düzeydedir. Sonuç olarak farklı tiplerdeki yataklar farklı özellikler sunduğu için isteklerinize uygun yatağı belirlemek için bir uzmandan destek alabilirsiniz.

Son olarak Yatak Alırken YAPILMAMASI Gerekenler yazımızda yatak alırken gözden kaçırılan hususlar ve yapılmaması gerekenler ile ilgili de genel bir değerlendirme yapılmıştır.

Merak ettiğiniz ve daha fazla bilgi edinmek istediğiniz konular varsa aşağıdaki yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Tercih Etmeli Miyim?

Yaylı Yatak mı Sünger Yatak mı?

Ortopedik Yatak Nedir ve Hangi Ortopedik Yatakları Tercih Etmeliyim?

Sırt Üstü Yatmanın Avantajları ve Dezavantajları

Yüzüstü Uyumanın Avantajları ve Dezavantajları

Yan Yatmanın Avantajları ve Dezavantajları

Sert Yatak mı Yumuşak Yatak mı?

Doktorlar Hangi Yatakları Önerir?

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir