Doğru yastık hangisi

Kategori:

İdeal yastık seçimi nasıl yapılır?

Yeni bir yastık bulmak için internette on dakika bile harcadıysanız, muhtemelen aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey olduğunu fark etmişsinizdir.

Peki… hangi yastığın sizin için doğru olduğunu nasıl bileceksiniz?

Duruşunuzu sağlıklı tutacak, aynı zamanda tüm benzersiz uyku ihtiyaçlarınızı da karşılayacak yastığı seçme konusundaki size yardımcı olmamıza izin verin.

Mükemmel Yastığı Nasıl Seçerim?

Yastığınızın en önemli görevi, tüm gece boyunca uyku pozisyonunuzda size destek olmaktır. Ve “destek” derken sadece yumuşak ve rahat hissettirdiği anlamına gelmiyor.

Doğru yastık başınızı, boynunuzu ve omurganızı nötr bir hizada tutmalı ve omurganızın doğal eğriliğini desteklemelidir.

Nötr bir omurgayı korumak sadece boyun ağrısını hafifletmekle kalmaz, aynı zamanda tüm vücudunuzdaki baskıyı da azaltır.

Profesyonel İpucu: Omurganızın nötr hizada olup olmadığını nasıl anlayacağınızdan tam olarak emin değilseniz, kulaklarınızın omuzlarınızla aynı hizada olduğundan ve çenenizin göğüs kemiğinizle aynı hizada olduğundan emin olun.

Şimdi işin zor kısmı şu: Sağlıklı duruşu korumak için her uyku pozisyonunda farklı türde bir yastık gerekir. Ancak her uyku stilinde tam olarak neye dikkat edilmesi gerektiğini size söylemeden önce yastık alışverişinin eğlenceli kısmını da unutmayın!

Vücudunuzun ihtiyaçlarını karşıladıktan ve nötr omurgayı destekleyen bir yastık bulduğunuzda, isteklerinizi karşılayacak tüm küçük ayrıntılara dalabilirsiniz. Sonuçta yüzlerce yastık var, o yüzden size en uygun olanı bulabilirsiniz.

Uyku pozisyonunuz uyku alışkanlıklarınızın yalnızca bir yansımasıdır ve mükemmel yastığınızı ararken dikkate almanız gereken daha pek çok şey vardır.

Sizler için zevklerinize uyan ve farklı uyku tarzlarıyla harmanladığımız önerilerimiz olacak. Böylece Her uyku pozisyonunda nötr bir omurgayı nasıl koruyacağınızı tam olarak öğrenebilir ve ardından yastığınızın hangi özel özelliklere sahip olmasını istediğinizi seçebilirsiniz.

Doğru Yastığı Seçmek İçin 7 Öneri

1- Uyku Pozisyonunuzu Doğrulayın

Uyku pozisyonunuza göre bir yastık seçin. Uykuya dalmaya hazırlanırken birkaç dakikanızı sırt üstü, yan tarafınız üzerinde ve yüz üstü yatarak geçirin. Hangisinin sizin için en rahat olduğunu görün. Yarım saatinizi yüz üstü geçirip henüz uykuya dalmadıysanız bu muhtemelen tercih ettiğiniz pozisyon değildir.

Eğer yüz üstü uyuyan biriyseniz, yumuşak, oldukça düz bir yastığa ihtiyacınız olacak veya hiç yastığa ihtiyacınız olmayabilir. Yumuşak bir yastığa sahip olmak boynunuzun omurganızla daha aynı hizada kalmasını sağlayacaktır.

Sırtüstü uyuyan biriyseniz orta kalınlıkta bir yastık arayın. Çok kalın olmasını istemezsiniz, yoksa başınızı çok ileri iter. Ayrıca çok yumuşak olmasını da istemezsiniz, yoksa başınız yatağa batar. Bu durumda, bir miktar boyun desteği sağlamak için alt kısmı daha kalın ve daha sıkı olan bir yastık isteyebilirsiniz.

Yan uyuyanların boynu desteklemeye yardımcı olması için daha kalın, daha sıkı bir yastığa ihtiyacı olacaktır.

Karışık uyuyan biri olduğunuzu düşünüyorsanız ve gece boyunca birçok pozisyonu rahat buluyorsanız, farklı pozisyonlarda rahatça kullanılabilmesi için orta kalınlıkta ve biraz daha yumuşak bir yastık arayın. Horlama eğilimindeyseniz yan yatmak çok daha iyidir. Sırt üstü yatarsanız horlama olasılığınız daha yüksektir.

2- Uzun ömürlü bir şey istiyorsanız kuş tüyü yastık Tercih Edin

Doğal bir malzeme seçin çünkü kuş tüyü yastıklar 10 yıl dayanabilir. Ayrıca doğal bir malzemeden yapıldıkları için dayanıklı ve nefes alabilirler. Kuş tüyü yastıkların çok hafif ve yumuşak olduğunu, kuş tüyü yastıkların ise daha sert tarafta olduğunu unutmayın.

Bu yastıklar genellikle kaz veya ördeklerin iç tüylerinden yapılır. Tercihlerinize göre doldurulabilirler. Kuş tüyü veya kuş tüyü yastıkların alerjiyi veya astımı şiddetlendirdiğine dair bilimsel bir kanıt bulunmamasına rağmen, bazı insanlar bunlardan kaçınmayı tercih ediyor.

Etik nedenlerden veya astım veya alerji nedeniyle kuş tüyü/kuş tüyü yastıklardan kaçınmak isteyebilirsiniz. Bu durumda sentetik versiyonları mevcuttur.

3 – Alerjiniz varsa pamuklu veya yünlü bir yastık seçin.

Bu yastıklar toz akarlarına veya küflere karşı duyarlı değildir. Bu yastıkların oldukça sağlam olduğunu unutmayın, bu nedenle yüzüstü uyuyanlar için en uygun yastıklar olmayabilir.

Eğer yüz üstü uyuyan biriyseniz ama aynı zamanda hipoalerjenik bir yastık istiyorsanız çok ince yün veya pamuklu bir yastık bulabilirsiniz.

4 – Alerji dostu başka bir seçenek olarak lateks bir yastık seçin.

Bu yastıklar aynı zamanda küflenmeye karşı dayanıklı olduğundan alerjisi olanlar için de idealdir. Kauçuk ağaçlarının özsuyundan yapıldıkları için elastik ve dirençlidirler. Ayrıca çeşitli şekil, boyut ve kıvamlarda gelirler. Bu yastıklar küflenmeye karşı dayanıklı olduğundan alerjisi olanlar için iyidir.

Hafızalı sünger (Visko) daha soğuk olma eğilimindedirler ve başınıza ve boynunuza uyacak şekilde şekillendirilebilirler. Bellek köpüklü yastık kadar fazla “verim” sunmazlar ve oldukça ağır ve pahalı olabilirler.

5 – Forma uyum seçeneği için hafızalı sünger (Visco) yastık seçin.

Özellikle boyun, çene veya omuz problemleriniz varsa iyi destek sağlarlar.

Hafızalı sünger (Visko) yastıklar poliüretandan yapılır ve daha sonra ek kimyasallarla karıştırılır. Üstelik uzun süre dayanırlar ve birçok farklı şekil ve boyutta gelirler.

Malzemenin parçalanmasını önlemek için yüksek yoğunluk en iyisidir. Bu malzemenin “nefes almadığı” için sizi ısıtabileceğini unutmayın.

Çok fazla hareket etme eğilimindeyseniz, bu yastıklar farklı şekillere bürünmeleri biraz zaman aldığından rahatsız edici olabilir. Yeni bir hafızalı köpük yastığın hoş olmayan bir kokusu olabilir ve bu koku kısa bir süre sonra kaybolur.

6 – Özel ihtiyaçlarınızı karşılayacak özel bir yastık seçin.

Belirli uyku alışkanlıklarınız veya sağlık koşullarınız varsa “normal” bir yastık en iyi seçiminiz olmayabilir. Ancak, özel bir yastığın sizin için yararlı olabileceğini, ancak üreticinin iddialarını destekleyecek çok fazla araştırma olmadığını ve bunların oldukça pahalı olabileceğini unutmayın.

Konumsal yastık, uyku apnesi olanların ideal pozisyonda kalmasına yardımcı olduğunu iddia eden küçük harf n şeklinde bir yastıktır. Yastığın ayrıca gece boyunca savrulmayı ve dönmeyi azaltmaya yardımcı olduğu iddia ediliyor.

Boyun yastıkları, boyuna destek sağlamak amacıyla yastığın alt kısmında ekstra sertlik sağlar.

Bu yastıkların boyun gerginliğini ve baş ağrılarını azaltmaya yardımcı olacağı yönünde iddialar var ancak bu iddiayı destekleyecek yeterli araştırma bulunmuyor.

Horlama önleyici yastıklar, çeneyi göğüsten uzağa kaldırarak hava yollarının açık kalmasını sağlayacak şekilde başın konumlandırılmasına yardımcı olduğunu iddia eder.

Horlama söz konusu olduğunda pek yararlı değiller ama rahat buluyorsanız kesinlikle bunlardan birini kullanabilirsiniz.

Serin yastıklar, serin kalmanızı sağlamak için kafa ısısını emen dolgular içerecek şekilde tasarlanmıştır. Geceleri serinlemek isteyen herkes tarafından kullanılabilse de özellikle ateş basması çekenler için uygun olabilir.

Oksijen yastıkları, uyurken daha özgür ve derin nefes almanıza yardımcı olacak hava dolaşımını teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bazıları bunun ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu iddia etse de doktorlar bu teknolojinin gerçekte nasıl çalışıp çalışmadığından emin değiller.

7 – Alışverişe çıkmadan önce yorumları okuyun.

Yastığın iddialarını karşıladığından emin olun.

Horlama önleyici veya serinletici yastık gibi özel bir yastık satın almak istiyorsanız bu özellikle önemlidir. Bunlar pahalı olabilir, bu yüzden paranızın karşılığını aldığınızdan emin olmak istersiniz!

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir