Sırt üstü yatanlara özel yastık

Kategori:

Sırtüstü Uyuyanlar İçin Doğru Yastık Seçimi

İyi bir gece uykusu çok arzulansa da, özellikle de boynunuzda bir çıtırtı veya açıklanamayan ağrılarla uyanmaya devam ettiğinizde, çoğu zaman bunu yakalamak zordur.

Özellikle sırt üstü uyuyorsanız ancak sırtüstü uyuyanlar için en iyi yastığa sahip değilseniz, çoğu zaman bunun sorumlusu topak topak yastıklardır.

Sırt üstü uyumanın omurga hizasını koruma açısından faydalı olduğu düşünülür, ancak sırt üstü uyuyanlar için en iyi yastık olmazsa, kendinizi uykusuz gecelere ve dinmeyen ağrılara karşı savunmasız bırakırsınız.

Sırt üstü uyuyanlar için en iyi yastık, boynunuzun doğal kıvrımını destekleyebilmesi için ne çok peluş ne de sert olan, ideal olarak orta-yükseklikteki yastıktır. Ancak malzeme ve boyut dahil dikkat edilmesi gereken başka özellikler de vardır.

Tüm bu düşünceler, yastık aramanın çabaya değmeyeceğini düşünmenize neden olabilir, ancak dinlendirici bir gece uykusu için doğru yastık, yüksek kaliteli hibrit yatak ve çarşaflar kadar önemlidir. İyi haber şu ki, sırtüstü uyuyanlar için en iyi yastık piyasada ve gece boyunca derin bir uykuya dalmanızı sağlayacak yastığı seçmeniz için ihtiyacınız olan her şeyin özetini hazırladık.

Sırt Üstü Yastıksız Uyumak Zararlı mıdır?

Boyun ağrıları sürekli bir rahatsızlık haline geldiğinde yastıktan tamamen vazgeçmek cazip gelebilir. Ancak bu stratejiden yararlanan tek uyuyanlar yüzüstü uyuyanlardır. Sırt üstü uyuyanlar için yastıksız uyumak pek tavsiye edilmez.

Sizi destekleyecek hiçbir şey olmadan sırt üstü düz bir şekilde uyuyorsanız, özellikle de hafızalı sünger (Visko) yatağınız varsa (Memory Foam), başınız yatağa gömülecektir. Sert bir yatakta aynı hissi yaşamayabilirsiniz, ancak yastıklar omurganızı nötr bir pozisyonda tutmayı amaçlamaktadır ve yastıksız uyumak, yatak tipiniz ne olursa olsun boyun ağrısına ve duruş bozukluğuna neden olabilir.

Bel ağrısından muzdarip olmak, yastık olmadan uyumayı denemek için başka bir zorlayıcı neden olabilir, ancak yarardan çok zarar verebilir. Bunun yerine, sırt üstü uyuyanlar için başınızı destekleyecek en iyi yastığı bulun ve omurganın hizalanmasını teşvik etmek ve belinizin alt kısmındaki stresi azaltmak için dizlerinizin altına küçük bir yastık yerleştirin.

Sırt Üstü Uyuyorum Hangi Yastığı Tercih Etmeliyim?

Hafızalı sünger (Visko), sırt üstü uyuyanlar için en iyi yastık olarak üstündür çünkü başınıza ve boynunuza uyum sağlar ve siz uyurken bu konumu korur, böylece gece boyunca tam olarak desteklenirsiniz. Konturlara uyum sağlama yetenekleri nedeniyle, hafızalı sünger (Visko) yastıklar tüm uyku pozisyonları için mükemmel bir seçenektir; bu nedenle, gece boyunca yan veya yüzüstü uyuyup yan veya yüz üstü uyuma eğiliminde olsanız bile yine de rahat olursunuz.

Ağrının giderilmesini sağlamak için konforu özelleştirmek isterseniz ayarlanabilir bir yastık deneyin. Ayarlanabilir yastıkla iç kılıfın fermuarını açabilir ve köpük ekleyip çıkararak size en uygun desteğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Göz önünde bulundurmaya değer bir diğer seçenek ise, özellikle sizi gece boyunca serin tutacak bir yastık istiyorsanız, bambu suni ipek kaplı bir yastıktır. Bu yastıklar bambu suni ipek liflerinden yapılmış ve çift soğutma ve şekillendirme faydaları sağlamak için parçalanmış hafızalı süngerle (Visko) doldurulmuştur. Bunlar sadece evdeyken sırt üstü uyuyanlar için en iyi yastık değil; aynı zamanda iyi sıkıştırıldıkları için güvenilir bir seyahat arkadaşıdırlar.

Nest Bedding CEO’su Christian Alexander, sırt üstü uyumanın doktorların önerdiği yöntem olduğunu söylüyor ancak bu pozisyonun yanlış yapılması durumunda boyun ve omuzlar için de oldukça stresli olabileceği konusunda uyarıyor. Alexander şöyle açıklıyor: “Bu, yastığınızı çenenizi göğsünüze bastırırken veya başınız rahatsız bir şekilde geriye doğru eğilmişken bulmanızın en muhtemel olduğu konumdur.”

Yanlış yastığı kullanıp kullanmadığınızı şu şekilde anlayabilirsiniz: Yastığın üzerinde dinlenirken başınız geriye doğru eğilirse (sinüs boşaltma pozisyonu), yastığın çok düz olduğunu söyler. Alexander, “Başınız biraz bile olsa öne doğru eğilirse, yastığınız çok kabarık demektir ve boyun ağrısı veya nefes alma sorunlarıyla uyanabilirsiniz” diye açıklıyor.

Yanlış Yastık Kullandığımı Nasıl Anlarım?

Yanlış yastığı kullanıp kullanmadığınızı şu şekilde anlayabilirsiniz:

Yastığın üzerinde dinlenirken başınız geriye doğru eğilirse (sinüs boşaltma pozisyonu), yastığın çok düz olduğunu söyler. Alexander, “Başınız biraz bile olsa öne doğru eğilirse, yastığınız çok kabarık demektir ve boyun ağrısı veya nefes alma sorunlarıyla uyanabilirsiniz” diye açıklıyor.

HealthSource Chiropractic’in CEO’su Dr. Chris Tomshack’a göre, “Sırt üstü uyuyanların baş, boyun ve omurganın güzel bir şekilde hizada kalması için orta kalınlıkta bir yastığa ihtiyacı vardır.” Ayrıca sırt üstü uyuyanlara, bellerinin alt kısmındaki baskıyı azaltmak için dizlerinin altına bir yastık yerleştirmelerini tavsiye ediyor.

Henüz Cevaplanmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir